Защо пия GOLD COLLAGEN

Какво изобщо е колагенът?

Колагенът е основният и най-разпостранен в човешкото тяло протеин, изграждащ съединителната тъкан. Той е основен компонент в хрущялите, сухожилията, ставните връзки, костите, косата, зъбите, кожата и мускулите. Заедно с кератина осигуряват здравина и еластичност на кожата и при редуцирането му и с възрастта се появяват бръчки.





Кога да започнем да пием колаген?

Повечето от промените, настъпващи с възрастта, се отразяват на дермата (кожен слой) , която губи от 20%-80% от плътността си с възрастта. До около 25-годишна възраст колагенът се образува естествено и не е необходимо да си го набавяме от външни източници. С настъпването на тази възраст, естественото му производство започва да намалява с 1%-2% всяка година и не се възстановява, освен ако не полагаме грижи за това. Към 30-годишна възраст, липсата му започва да си проличава видимо. 

Признаци за липса на колаген:

- Поява на бръчки;
- Загуба на еластичност на кожата;
- Чупливи нокти;
- Безсъние;
- Отслабване на зрението;
- Умора, бързо изтощение;
- Целулит;
- Болки в ставите;

*Неговият недостиг може да бъде причина за сериозни здравословни проблеми.

Особено подходящ е след хирургически интервенции - спомага за по-бързо възстановяване.

Защо течен колаген?

Защото така се поема и абсорбира от тялото, като активните съставки се разпространяват до дермата чрез кръвносните съдове и по този начин подхранва тялото отвътре навън, за разлика от кремовете, които действат само върху повърхността на кожата (в комбинация най-добре)

Това са причините, поради които пия колаген. Мога да напиша още една,
- две статии по темата (храни, съдържащи колаген; ползи от пиенето на колеген), ако това е интересно за вас, ще очаквам отзиви. 

Поръчвам точно Gold Collagen, защото са утвърдени на пазара (световния пазар) и доколкото съм чела, се разработва в едни от най-добрите лаборатории в света. Виждала съм техни магазини на много елитни места в Европа.

Линк към онлайн магазина: https://gold-collagen.bg/




Най-гледана публикация