Филми, които ще променят начина ви на мислене относно храната

1. What the health (2017)

Може би малцина биха си позволили да създадат такъв филм. Тук се разкриват едни от най- ужасяващите тайни споразумения между индустрията, правителството, фармацевтичните и здравни организации, които се пазят далеч от крайния потребител.

2. Food Inc. (2008)

Този филм е насочен към манипулациите на хранителната индустрия и показва доста ясно как манипулират по-голямата част от населението. Разбира се, всичко се крие, защото ако хората знаеха за повечето храни, биха съсипали бизнеса им. 

3. Cooked (2016)

Още един филм на Майкъл Полън, в който представя разликите между готовата храна (полуфабрикати) и домашно приготвената храна. Тук по-скоро се фокусира върху насърчаването да си приготвяме истинска, домашна храна вкъщи, отколкото да залагаме на полуготовите храни от супермаркетите.

4. Rotten (2018)


Едно пътуване в дълбоките води на производителите, показва ужасяващата истина за това как "отглеждат" пилетата, добитъка и рибата. Защо храните стават все по-евтини? Замисляли ли сте се върху това? Тук ще откриете отговорите.

5. Cowspiracy: The sustainability secret


Животновъдството е водещата причина за замърсяването на околната среда, обезлесяването и консумацията на вода. Освен това е отговорно за повече парникови газове дори от транспортната индустрия и е основен фактор за унищожаване на тропическите гори, изчезване на видове, ерозия на горния почвен слой, "мъртви зони" в океана и почти всички останали "болести" на околната среда.

6. Hungry for change (2012)


Тук отново разкриват някои от неприятните истини за хранителната индустрия и предимно към вредите от сладкото (захарта), но този филм по-скоро е насочен към това да се храним здравословно. 

7. The truth about alcohol (2016)

Този филм няма нищо общо с храните, но отново е свързан със здравословния начин на живот, за това реших да го добавя. Аз лично не съм почитател на алкохола, но знам че много хора обичат да си пийват "по чашка за отпускане". Препоръчвам го.

*Може да намерите всички филми в Netflix.






Най-гледана публикация