Защо обичам корейска козметика

 

 

ВВ кремове и шийт маски – всички тези сега важни продукти за красота произхождат от Корея. От невиждани досега текстури и формули, до гениални опаковки, които не само изглеждат добре, но и позволяват по-лесно приложение. 

Korean Beauty (K-Beauty) непрекъснато се развива и обновява, за да задоволи високите изисквания за фундаментални продукти по целия свят! 

Холистичната корейска философия за красота се фокусира върху подобряване на кожата отвътре навън. Тяхното убеждение е, че наистина сияен тен не се случва за една нощ, като просто се третират външните слоеве на кожата. Вместо това корейската грижа за кожата се концентрира върху поддържането на здрава, добре хидратирана и подхранена кожа за постигане на резултати за цял живот.

Корейското наследство за красота е изпълнено с естествени съставки, предавани от поколение на поколение. Тази традиция продължава и днес с формули, които са склонни да избягват тежки химикали и вместо това да черпят от Земята.  

Десетки марки за красота се конкурират за пазарен дял, но корейските марки остават начело в света на красотата. Какво прави корейските козметични продукти по-добри от повечето други продукти?

Ето и няколко причини, които според мен са в основата K-beauty да завладява все повече женски сърца.

На първо място е съставът

Въз основа на традицията, корейците използват само естествени съставки, за да поддържат чиста, сияйна и естествено изглеждаща кожа през множеството поколения, които направиха продуктите на K-Beauty по-добри и толкова популярни днес.

Днес корейските маски за лице са направени от памучни листове, напоени с естествени и активни подмладяващи кожата съставки. С тези съставки влагата се фиксира върху кожата ви, за да поддържа кожата ви мека и хидратираща през целия ден. IT’S SKIN и FarmStay например предлагат естествени, висококачествени и достъпни маски за лице, подходящи за всички различни типове кожа.

Корейската култура има акцент върху това да бъдеш най-доброто си аз, независимо от ситуацията. Продуктите на K-Beauty се фокусират повече върху създаването на гладка, озаряваща и почти перфектна кожа, като същевременно се използва минимален грим.

В корейските продукти съставките са наистина качествени. Ето някои от най-често срещаните продукти.


Черен ориз

Оризът е бил използван за създаване на ексфолианти с морска сол като нежно почистващо средство за подобряване на женската кожа. Той също така помага за тонизиране на кожата за постигане на стегната и еластична кожа.

Женшен

Женшенът съдържа богат набор от антиоксиданти свойства против стареене, за да по-млада и здрава кожа.

Зелен чай

Зеленият чай има много лечебни свойства за постигане на по-здрава кожа, поради своите детоксикиращи свойства и създаване на успокояващо усещане в цялото тяло.

Куркума

Куркумата е популярна съставка, използвана като маски за предпазване от признаци на стареене чрез намаляване на фините линии и бръчките.

На второ място за мен е ефикасността на продуктите и достъпните им цени

Пробвала съм десетки или стотици продукти на световноизвестни брандове, които нямат или имат много слаб ефект за моята кожа. За мен корейската козметика предлага само най-добрите съставки, освен това цените са съвсем разумни. А какво по-важно от това?

Най-гледана публикация